+90 (534) 681 83 61 bilgi@rinoplasticlinic.com

Açık ve Kapalı Rinoplasti Farkı Nedir?

Açık ve Kapalı Rinoplasti Farkı Nedir?

Burun estetikleri, insanın kendisine olan bakış açısını bile olumlu bir hale getiren estetik ameliyatlardır. Bu ameliyatlar, keşif dönemlerinden bugüne dek, farklı tekniklerin yaygın kullanımı ile icra edilmişlerdir. Burun estetiği, burnunun görünüşünden memnun olmayan, doğuştan bir problem ile dünyaya gelen veya sonradan aldığı darbeler neticesinde bozulan burun yapısına, cerrahi olarak müdahale edilmesi demektir. Burun estetikleri, buruna alınan darbelere, eğriliklere, nefes alma güçlüklerine ve burnun şekline göre değişebilir. Bu noktada hastanın üzerine düşen, operasyondan beklentisini anlaşılır bir biçimde doktoruna aktarmasıdır. Burun rinoplastisi, açık ve kapalı olmak üzere iki şekilde gerçekleştirilebilir. 

Açık Rinoplasti

Açık rinoplasti, burnun iki kenarına atılan kesikler sayesinde, burnun üst derisinin kaldırılması ile meydana gelen müdahale demektir. Kaldırılan burun derisi sonrası doktor, daha rahat bir çalışma alanına kavuşur ve sorunlu bölgeyi direk olarak görerek, müdahaleyi gerçekleştirir. Estetisyene kolaylık sağlayan bu yöntem, mükemmel sonuçlara kapı açmaktadır.  Kapalı rinoplasti ile arasındaki en temel fark, açık rinoplasti uygulamasında, burnun altına açılan ufak bir kesik sayesinde, üst burun derisinin kaldırılarak müdahale ediliyor olmasıdır.

Kapalı Rinoplasti

Kapalı rinoplasti, açık rinoplastinin aksine, burun derisinin kaldırılmaksızın müdahale ediliyor veya edilecek olduğu anlamlarına gelir. Bu yöntemde burnun iç kenarlarına açılan kesikler sayesinde cerrah, içeriden müdahale etme imkanı kazanır. Gerekli tetkikler, doktor tarafından yapılır ve hasta ile istediği değişikliklerin yüz simetrisine uyup uymaması planlanır. Tıbbi alanda gelişen teknoloji, kapalı rinoplasti türünü oldukça geliştirmiştir. Kullanılan ekipmanlar sayesinde hastalar, istedikleri burunlara kavuşarak ayrılmaktadır.

Açık ve kapalı rinoplasti ameliyatlarının temel farkları, daha ameliyata girilen anlarda baş gösterir. Kapalı burun estetiği tercih edildiği takdirde, ameliyat süresi 1 ila 2 saat arasında değişebilmekte iken, açık burun estetiklerinde ameliyat süresi, 2,5 ila 3,5 saat arasında değişebilir. Gerçekleşecek operasyonun çeşidine göre farklılaşabilecek olan ameliyat süresi, uygulanan operasyon çokluğuna göre de değişir. Örneğin, düşük burun estetiği ve burun ucu kaldırma estetiklerini aynı anda olacaksanız süre değişecektir.