Endoskopik Kaş Kaldırma Nedir? Nasıl Uygulanır?
Endoskopi işlemi, endoskopik kameralar sayesinde uygulanan çeşitli cerrahi işlemlerdir. Endoskopik kaş kaldırma ise endoskopik kamera aracılığı ile saçlı deriye ufak iki kesik atılarak kesik içerisinde yapılan bir işledir. Kesikten girilerek deri altından göz ve kaş bölgesinde oluşan sarkmaları gidermek amacıyla yukarı doğru sabitlenmesi işlemidir. Bu sayede göz çevresinde oluşan yorgunluk ifadesinden kurtulur.
Endoskopik Kaş Kaldırma Ameliyatı
Endoskopik kaş kaldırma işlemi anestezi altında uygulanan bir işlemdir. Bu işlem ortalama 1.5- 2 saat süren bir işlemdir. İşlem sonrasın şişlik ve morluklar görülebilir. Ameliyat işlemi sonrasında buz ile tampon uygulaması gerektirir. Cilde uygulanan bütün işlemlerde tahriş görülür. Bundan dolayı cilt deforme olur ve şişer. Bu durumda buz tamponu uygulaması şişlik ve morlukların oluşması engellenir.
İşlemde saçlı deriye kesik atıldığı için herhangi bir ameliyat ısı görülmez. Ufak kesiklerin iyileşme süreci hızlıdır. Bundan dolayı saçlı deride iz kalmayacaktır.
Kaş Kaldırma Hangi Durumlarda Tercih Edilmelidir?
Kalkık kaş uzun sürdür moda olan, gençliğin ve güzelliğin simgesi haline gelmiştir. Bu işlem sağlık açısından uygulanacağı gibi estetik içinde uygulanabilir. Endoskopik kaş kaldırma işlemini, yaş alma meydana gelmeden uygulamayı tercih edenlerde mevcuttur. Gençliğin ve güzelliğin simgesi olan kalkık kaş, kaşının daha kalkık durması için uygulayanlarda mevcuttur.
Yaş alma ile birlikte sarkmaların meydana gelmesi, göz torbalarının artması ve yorgunluk görüntüsünü gidermek içinde tercih edilebilir. Bu durum tamamen kişiye özgü bir tercihtir.
Endoskopik Kaş Kaldırma Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Cerrahi müdahaleler sonrasında buz kompleksi önemlidir. Yüzün rahatlaması ve şişkinliğin azalmasına ve yüzün rahatlamasına yardımcı olacaktır. Her cerrahi işlemde olduğu gibi endoskopik kaş kaldırma işleminde ağrı görülebilir. Bu ağrı bir cerrahi işlem olduğu için ağrı meydana gelebilir. Bu ağrının nedeni sarkık olan derinin toplanması ve gerilmesinden kaynaklanır. Cilt gergin olduğu için rahat jest ve mimik uygulanamaz. Bu süreç ise geçicidir. Hasarlı bölgenin onarılması, yüzün yeni deri gerginliğine alışması gerekir. Bu süreç 7 gün ile 10 gün arasında tamamen geçer. Ameliyat sonrasında ise yapmanız gereken şunlardır;
- Kaş ve alın bölgesinde bantlar ve pansuman olacaktır. Pansumanın üzerinden buz kompleksi uygulanmalı.
- Dikişleriniz 7 gün içerisinde alınacaktır, dikişler olduğu süre boyunca su ile temas ettirmeyin.
- Sert darbe almaktan veya sert bir yere çarpmaktan yüzünü kaçının.
- Ağrı kesici kullanımında doktorunuza danışmalısınız.