Gözkapağı Estetiği Bleforaplasti Nasıl Yapılır?
Göz çevremiz, özellikle direkt insanlarla temas kurduğumuz ilk yerlerin başında gelir. Yüzümüzde ilk bakılan kısım gözler olduğundan gözler ve göz çevresinin düzgün ve orantılı olmasına dikkat edilir. Özellikle iyi beslenme, spor ve düzenli uyku uyuyan kişilerde göz çevrelerinde yaşlılıkta bile sorunlar gözükmezken, tüm bunları yaptığı halde bu sorunlarla karşılaşan pek çok kişi vardır. Bu durum genetikle açıklanmaktadır ve tedavisi için gözkapağı estetiği yani Bleforaplasti’ye başvurmak gerekir. Özellikle stres ve sigara kullanımını yoğun bir şekilde yapan kişilerde göz çevresinde kırışıklık, bollaşma ve torbalanma durumları sıklıkla görülür. Göz kapağı estetik ameliyatları modern teknolojik yöntemlerle ağrısız ve acısız bir şekilde yapılmaktadır.
Göz kapağı estetik ameliyatından önce hastanın:
• Daha önce geçirdiği ameliyatlara
• Kullandığı ilaçların isimlerine
• Kullanılan ilaçların türlerine (özellikle kan sulandırıcı ilaçlara)
• Geçirilen hastalıklara veya kronik hastalıklara
• Göz tansiyonu, göz kuruluğu, lens ve gözlük kullanımlarına
bakılmaktadır. Ameliyatlar hem lokal anesteziyle hem de genel anesteziyle de yapılabilir. Burada hastanın ve doktorun ortak kararı devreye girmektedir. Ameliyat süresi üst göz kapağı için 20 dakika olmakla birlikte, alt ve üst göz kapağı birlikte yapıldığında 1 saattir. Taburcu işlemleri diğer küçük operasyonlarda olduğu gibi aynı gün içerisinde gerçekleşmektedir.
Gözkapağı Estetiği Bleforaplasti Sonrası İyileşme Süreci
Göz çevresinde yapılan bu ameliyat sonrasında göz çevresinde ödem ve kızarıklıklar oluşabilir. 2-3 gün kadar sonra bu şişlikler yerini morluklara bırakmaktadır. Bir hafta sonra yapılan kontroller sonrasında dikişler ve göz çevresindeki bantlar çıkartılır. Morluklar da bu süreçte geçmiş olduğundan artık hemen hemen normal bir görünüme ulaşılması mümkün olur. Ameliyat sonrasında gözün korunması adına bazı göz damlaları ve antibiyotik ilaçlar da verilmektedir. Bu ilaçların kullanılmasıyla göz çevresinin iyileşmesi daha hızlı olmaktadır. Bu ilaçların yanı sıra ağrı kesici ve ödem azaltıcı ilaçlar da verilebilmektedir.
Göz Kapağı Estetiği Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
İlk hafta göz kuruluğu yapabilecek aktiviteler olan kitap okuma, bilgisayar kullanma ve televizyon seyretme gibi aktivitelerden mümkün mertebe kaçınılmalıdır. Bu aktiviteler ilk haftanın sonunda kendinizi iyi hissetmeniz şartıyla normal şekilde yapılabilir. 2 hafta sonra yürüyüş yapılabilir 3. hafta ise koşuya başlanabilir. Ağır egzersizler, ağır yükler taşımak veya kaldırmak gibi aktivitelerden 4 hafta sonuna kadar uzak durmakta yarar vardır. Bu aktiviteler göz çevrenizi zorlayabilecek seviyede olmasından ötürü tamamen iyileşmeden bu tür hareketler yapılmamalıdır.
İlk hafta insan içine çıkmamak da iyi bir tercih olabilir. Mikrop kapma ihtimaline karşı gözler ne kadar sarılı olursa olsun evde dinlenmek de risksiz bir harekettir. İşe dönme süreci de ilk haftadan sonra yapılabilir. Genellikle ilk ay hafif ödemli şekilde kalan göz çevresi, üç ayın sonunda tam olarak son şeklini alır.