+90 (534) 681 83 61 bilgi@rinoplasticlinic.com

Rinoplasti Fiyatları

Rinoplasti Fiyatları
 
Burun estetiğinin yapılması, kişi için oldukça büyük yarar sağlamaktadır. Hem görsel anlamda hem de sağlık anlamında çeşitli faydaları vardır. En genel olarak doktorlara başvurulan neden ise görsel ve estetik açıdan burundaki şekil bozukluklarıdır. Bu bozuklukları düzeltmek ve bu süreçte deforme olan burun içeriğini düzeltmek için cerrahlar önemli bir operasyon olan rinoplastiyi uygulamaktadır. 
 
Burnun kemerli olması, uzun olması, burun ucundaki düşüklük, deliklerin asimetrik olarak farklı olması veya büyük olmasından dolayı şikayetler gelmektedir. Şikayetle gelen kişiler de elbette rinoplasti fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak istemektedir. Rinoplasti ameliyatları için çok yüksek bir bütçe gerekmemektedir. Fiyatlar doktorun belirlediği ücret politikasına göre değişkenlik gösterir. Bunun yanında fiyatlar doktorunuzun tecrübesine, kliniğe ve burnun durumuna göre değişir. Burnun oldukça deforme olduğu durumlarda veya ciddi estetik ameliyat gerektirdiği durumlarda rinoplasti fiyatları oldukça değişkenlik göstermektedir. 
 
Rinoplasti Ameliyat Süreci ve Sonrası
 
Rinoplasti ameliyatları genel anestezi yöntemiyle yapılmaktadır. Genel anestezide tüm vücut uyutulur ve bu süreçte ameliyat gerçekleştirilir. Ameliyat sırasında bu nedenle acı veya ağrı hissedilmez. Ameliyatlar 2 saat kadar bir sürede yapılmaktadır. Bu süreçte hastanın şikayet ettiği noktalara müdahale edilir ve burun daha iyi bir görünüme kavuşur.
 
Ameliyat sonrasında ise genel anestezinin vermiş olduğu sersemlik hissi bulunur. Bu sersemlik hissi 4-6 saat kadar kendisini hissettirir. Bunun yanında bazı ağrı ve acılar da hissedilebilir. Yapılan operasyonun türüne göre morluk da gözlenebilir. Ancak bu durum kişiden kişiye değişmektedir. Bazı kişilerde az veya çok morluk gözükebilirken, bazı kişilerde hiç olmayabilir. Özellikle buruna yerleştirilen tamponlar burnun bir bütün halinde kalmasını sağlar. Son yöntemler içerisinde tampon yerine silikonlar yerleştirilmektedir. Böylece nefes alışverişi de rahatlamaktadır. Operasyon sonrası aynı gün veya ertesi gün taburcu gerçekleşir. 
 
İyileşme süreci de ameliyatta kullanılan tekniklere ve müdahale şekillere göre farklılık gösterir. Normal geçen bir ameliyat için 7-10 gün arasında iyileşme söylenebilir. Bir hafta gibi kısa bir sürede hasta normal hayatına dönüş yaparak işine veya okuluna gidebilir.  
 
Burun Estetiği (Rinoplasti) Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
 
Kaç adet rinoplasti ameliyatı tekniği vardır?
 
2 adet teknik bulunmaktadır. Bunlar açık ve kapalı rinoplasti ameliyatlarıdır. 
 
Ameliyat sonrası iz kalır mı?
 
Açık teknikte dudak ve burun arasındaki kısımda küçük bir kesi yapıldığından hafif bir iz kalabilir. Kapalı teknikte içeriden müdahale olduğundan iz oluşmaz.
 
Doktor seçimi nasıl yapılır?
 
Operasyonu yapan hekimi iyi tanımak gerekir. Yapacağınız diyalog sonucunda sizi anlayıp anlamadığını test edebilirsiniz. İçinize sinmesi dahilinde de işlemlere başlanabilir. Bunun dışında internet üzerinden doktor hakkındaki yorumlar incelenebilir. Aynı zamanda klinik veya muayenehanede ise buraların da yorumları okunmalıdır. Karşılıklı güven unsuru sağlandığı sürece ameliyat için de şartlar sağlanmış olur.