+90 (534) 681 83 61 bilgi@rinoplasticlinic.com

Burun Estetiği Cerrahisi ile İlgili Sık Sorulan Sorular ve Yanıtları

 Rinoplasti birçok kişinin kozmetik problemlerini çözmek için tercih ettiği bir prosedürdür. Ancak birçok kişinin ameliyat öncesi veya sonrasında birçok sorusu olabilir. İşte rinoplasti hakkında en sık sorulan sorular ve cevapları: 
 
 S: Rinoplasti nedir? 
 C: Rinoplasti, burnun şeklini, boyutunu veya işlevini iyileştirmek için yapılan cerrahi bir prosedürdür. Rinoplasti, aşağıdakiler gibi bir dizi ameliyatı içerebilir: B. Rinoplasti, burun ucunun veya burun deliklerinin kısaltılması, burun deliklerinin genişletilmesi veya burundaki septum denilen bölümün düzeltilmesi.
 
 S: Rinoplasti nasıl yapılır? 
 C: Rinoplasti genellikle genel anestezi altında yapılır. Cerrah, burun  kemiklerini veya kıkırdaklarını burnun içinden veya dışından kesilerden geçirerek şekillendirir. Cerrahınız burnunuzun şeklini, boyutunu veya işlevini iyileştirmek için çeşitli teknikler kullanabilir. 
 
 S: Rinoplasti ağrılı mıdır?
 C: Burun estetiği  genellikle genel anestezi altında yapıldığından operasyon sırasında herhangi bir ağrı hissetmezsiniz. Ancak ameliyat sonrası ağrı, şişlik ve morarma olabilir. 
 
 S: Rinoplasti sonrası iyileşme  ne kadar sürer? 
 A: Rinoplasti ameliyatı sonrası iyileşme süreci kişiden kişiye değişir. Genel olarak hastaların  bir hafta kadar evde istirahat etmesi ve işe dönmeden önce birkaç gün beklemesi önerilir.Tam iyileşme  birkaç haftadan birkaç aya kadar sürebilir. 
 
 S: Rinoplasti sonrası burnumda iz kalır mı? 
 C: Rinoplasti sonrası burunda iz kalmıyor. Cerrahlar, yara izini önlemek için burnun içine veya dışına mümkün olduğunca küçük kesiler yaparlar. 
 
 S: Rinoplasti sonrası egzersiz yapabilir miyim?
 C: Rinoplasti sonrası en az bir hafta spor yapılmaması tavsiye edilir. Aşırı egzersiz  kan basıncını yükseltebilir ve şişmeyi artırabilir iyileşme sürecini yavaşlatabilir. Ameliyat sonrası dönemde doktorunuzun önerdiği egzersizler dışında herhangi bir egzersiz yapmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. 
 
 S: Rinoplasti sonrası şişlik ne kadar sürer? 
 C: Rinoplasti sonrası şişlik ve morarma günlerce veya haftalarca devam edebilir.Tam iyileşme  birkaç haftadan birkaç aya kadar sürebilir. 
 
 S: Rinoplasti sonrası burundan nefes almak zor olabilir mi? 
 A: Rinoplastiden sonra geçici  burun tıkanıklığı veya nefes almada zorluk olabilir. Bu genellikle birkaç gün veya  hafta içinde geçer. Ancak bazı hastalarda burun septumunda kalıcı bir şekil bozukluğunu düzeltmek için ameliyat gerekebilir.
 
 S: Burun estetiğinden sonra burnun şekli yine de değişebilir mi? 
 C: Rinoplasti sonrası burun şeklinde değişiklik beklenmiyor. Ancak burun kemikleri veya kıkırdakları ameliyattan sonra düzgün bir şekilde kaynaşmazsa burunda şekil bozukluğu riski vardır. Bu nedenle ameliyatı yapan doktorun deneyimli ve kalifiye olması önemlidir. 
 
 S: Burun estetiğinden sonra ne zaman makyaj yapılabilir?
 C: Burun estetiği cerrahisi sonrası, en az bir hafta boyunca makyaj yapmamanız önerilir. Makyaj, ameliyat bölgesine zarar verebilir ve iyileşme sürecini yavaşlatabilir. 
 
 S: Burun estetiği cerrahisi sonrası güneşlenmek veya solaryuma girmek güvenli mi? 
 C: Burun estetiği cerrahisi sonrası, en az bir hafta boyunca güneşlenmemeniz veya solaryuma girmemeniz önerilir. Güneş ışığı veya UV ışınları, ameliyat bölgesine zarar verebilir ve iyileşme sürecini yavaşlatabilir.
 
 S: Rinoplasti sonrası sigara içmek güvenli midir? 
 C: Rinoplasti sonrası en az bir hafta  sigara içilmemesi önerilir. Sigara içmek, kan akışını azaltarak  ve burun üzerindeki basıncı artırarak, şişme ve morarmayı artırarak iyileşme sürecini yavaşlatabilir.